Išči

Iskanje:

Plačilo in dostava

NAČINI PLAČILA

 

LUMAX.SI omogoča kupcu plačilo nakupa na sledeče načine:

- plačilo preko sistema Elly POS – nabor plačilnih kartic in kriptovalut je dosegljiv na povezavi https://ellypos.si/sl/splosni-pogoji/: s plačilno kartico, s kriptovalutami;

- plačilo s PayPal;

- plačilo na TRR Office 42 d.o.o. po prejetem predračunu

 pod pogoji določenimi v splošnih pogojih.

 

Plačila za blago naročeno preko LUMAX.SI se opravljajo izključno v evrih. Kupec se strinja, da:

- nosi stroške transakcije, ki jih lahko zaračuna njegov izvajalec plačilnih storitev za izvedbo plačila ob nakupu preko prodajne platforme LUMAX.SI in so predmet zaupnega dogovora med kupcem in izvajalcem plačilnih storitev ter prodajalcu tako niso znani;

- se po izbranem načinu plačila odpoveduje morebitni pravici do odstopa od ali spremembe naloga za izvedbo plačila z izbranim načinom plačil;

- lahko prodajalec v primeru suma na zlorabo kateregakoli plačilnega sredstva, brez predhodnega obvestila, preda transakcijo v reševanje pristojnim organom.

 

Plačila s plačilno - debetno ali kreditno kartico (v nadaljevanju plačilno kartico)

V primeru, da kupec plača s plačilno kartico velja, da:

- plačnik (podatki v osebnem profilu kupca) mora biti ista oseba, kot je lastnik plačilne kartice;

- je kupec odgovoren za to, da ima pri ponudniku plačilnih storitev s plačilno kartico zadostno dobroimetje za plačilo nakupa, da ima urejena vsa razmerja in je upravičen do plačevanja s plačilno kartico preko spleta in da je ob oddaji naročila navedel popolne in pravilne podatke o uporabljeni plačilni kartici. V nasprotnem primeru odgovarja prodajalcu za vso škodo in stroške, ki bi prodajalcu v povezavi z navedeno kršitvijo nastali.

 

Plačilo s PayPal računom

Ob izbiri načina plačila s PayPal računom, bo kupec preusmerjen na varno stran PayPal storitev spletnega plačevanja. Kupec mora za izvedbo načina plačila imeti svoj aktiven PayPal račun in na njem zadostno dobroimetje. Kupec je odgovoren, da ima s ponudnikom PayPal storitev urejena vsa razmerja.

 

PREVOZ IN DOSTAVA BLAGA 

Prodajalec omogoča dostavo na območju Republike Slovenije. Dostava blaga ni vključena v ceno blaga. Strošek dostave je odvisen od velikosti in teže paketa in izbranega načina dostave, po veljavnem ceniku stroškov dostave na dan naročila in se prikaže kot posebna postavka na naročilu, ko kupec izbere način dostave. Za vsako naročilo, katerega vrednost je višja od 100,00 EUR, je dostava brezplačna. 

 

Kupec ima na razpolago izbiro med dvema načinoma dostave:

- osebni prevzem;

- dostava na naslov.

 

Osebni prevzem: 

Kupec lahko osebno prevzame kupljeno blago v skladišču prodajalca na Senovem, Partizanska cesta 13, v času med 9.00 in 15.00. V primeru, da kupec izbere kot način dostave “osebni prevzem”, bo prodajalec kupca obvestil preko elektronske pošte in obvestila v kupčevem osebnem računu na LUMAX.SI, kdaj bo blago na voljo za prevzem. Stroški dostave se v primeru osebnega prevzema blaga ne zaračunajo. 

Dostava na naslov: 

V primeru, da kupec izbere “dostavo na naslov”, bo prodajalec organiziral dostavo blaga na naslov, ki ga je kupec navedel v naročilu. Izbira dostavne službe je v pristojnosti prodajalca. Prodajalec bo kupca obvestil preko elektronske pošte in obvestila v kupčevem osebnem računu na LUMAX.SI, kdaj bo blago pripravljeno za dostavo in predano dostavni službi. 

Blago se šteje za dostavljeno, ko je kupec, ne glede na izbrani način dostave, pisno potrdil prevzem blaga. S tem trenutkom preide nevarnost naključnega poškodovanja ali uničenja blaga na kupca. 

 

MONTAŽA / SVETOVANJE

Prodajalec ne nudi storitev montaže blaga, zagotavlja pa navodila za sestavljanje, namestitev in uporabo.

V okviru prodajnih aktivnosti prodajalec nudi tudi storitve individualnega svetovanja, ki jih lahko kupec posebej naroči preko obrazca na LUMAX.SI. Storitev izvede strokovno osebje prodajalca po individualnem dogovoru in ponudbi.